Träning

För den som inte har något att göra i kväll så meddelar Elfsborg.se att det norska domarteamet kommer att träna på Borås Arena klockan 19.00.

Jag ser framför mig hur de värmer upp tillsammans för att sedan köra individuell träning: Huvuddomaren kör springa baklänges och framlänges, stå rakt med utspänd bröstkorg och att springa fram med pipan i munnen medan han pekar med hela handen. Sen stegar han upp nio meter några gånger, testar pipan och övar sedan på att se sträng ut och på att hålla det gula kortet mellan tummen och pekfingret, högt över huvudet.

De assisterande springer i sidled längs linjerna, kör lite idioten på linjen och kör sedan en lätt styrketräning för högerarmen innan de tränar på att stå vid hörnflaggan och peka strängt mot den med sin egen flagga.

Sedan testar de varandra på om en boll ligger på en linje eller inte innan de avslutar tillsammans med ett antal repetitioner på slantsingling och att hälsa sådär svårt i kors på två lagkaptener.

Fjärdedomaren jobbar enbart på att träna på att se om en tränare står innanför sin lilla ruta eller inte. Här får han hjälp av samma personer från Elfsborgs stab som också assisterar vid handskakningsträningen ovan. Antagligen kallar man in Johan Karlsson för detta. Och Johan Sjöberg. 

Annonser

Ett svar to “Träning”

  1. Janne Says:

    Ja fy fan det skulle jag vilja se Johan Karlsson rak i ryggen som en fura skaka sönder domarhänder.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: