Tretton sekunder

Kolla in klippet här nere. Scrolla fram till 0.46. Det är Elfsborgs 1-0 mål mot Norrköping.

Anders Svensson får bollen i högerbacksposition. Han fintar att slå en passning längs linjen, motståndaren går åt höger, Svensson går in i banan och slår en yttersida på andra sidan spelaren. En boll som böjer sig ut till Johan Larsson.

Larsson slår ännu en skruvad passning som letar sig runt en motståndare och framför en annan till Hedlund som löper in mellan mittback och ytterback.

Hedlund klackar till Prodell som kommer med fart, trampar på bollen och tvingas vända. Han åtar fram den till Rohdén som kommer vid straffpunkten.

Det tar tio sekunder från det att Svensson får bollen tills dess att den ligger i mål. Om man räknar med Svenssons mottagning är det tio bolltouchar. Prodell har en misslyckad touch men reparerar det väl. Alla andra är i princip perfekta. 

Det är Holmén som slår en cross till Svensson. Det tar tretton eller fjorton sekunder från det att bollen ligger hos Holmén i vänsterbacksposition innan den ligger i mål.

Det är ett väldigt grant mål. 

Det är kanske inget fantastiskt försvarsspel från Norrköping. Men stoppa gärna filmen vid 50 sekunder. Där ser det rätt bra ut för de vitblå. Sen drar Hedlund och Prodell iväg och de hinner liksom inte riktigt med när det väl händer. 

Annonser

Ett svar to “Tretton sekunder”

  1. Lennart L. Says:

    Olle var e du?? saknar dina goa kommentarer o tankar………..vad tycker du om kvällens match????? Lennart L

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: