IF Elfsborg–Åtvidabergs FF 1–0

En solklart rättvis seger, sa Peter Swärdh, tränare i Åtvidaberg.
Jag håller med.
Med lite bättre offervilja och skärpa i straffområdet hade Elfsborg kunnat stänga den här matchen långt före slutet.
– Vad beror det på att målen inte kommer? frågade Lasse Granqvist i Cmore.
– Konstgräset, svarade Janne Mian.
Kanske det roligaste intervjusvaret i Allsvenskan i år.

Just när jag satt och tänkte att Viktor Claesson varit lite osynlig fick han en smörpassning från Anders Svensson. Han hade ett liknande avslut mot den svårstavade isländska laget som räddades på mållinjen men den här gången fick hans avslut gå i mål.

Målet föregicks av ett exemplariskt försvarsspel på offensiv planhalva. Jag tror det var Lasse Nilsson som jagade ikapp och återtog bollen. Exakt så ska det se ut. Och så såg det ut i våras också. 

Sen blev det inte fler mål. Lasse Nilsson kunde gjort två, eller tre. Frick också. Rohdén och Mobaeck hade också bra lägen. Rohdén hade även en boll inne men den vinkades felaktigt av för offside. Elfsborg hade också en frispark i bra läge som Holmén fick sumpa. Varför förstår jag inte.
– Han har sett bra ut på träning, sa Johan Larsson efter matchen. Men det blir inget mer nu.

Anders Svensson fick pris som bäste spelare. Det går inte att argumentera emot. Han låg bakom allt. Han arbetade hårt hela matchen. Han hade väl i bakhuvudet att han inte behöver åka till Island på torsdag utan kan vila en hel vecka innan nästa match.

Åtvidaberg hade verkligen ingenting. Enligt statistiken fick de iväg två skott på mål. Det ena var en ren fösning, det andra var inte heller speciellt farligt, även om läget i båda fallen var bra.

Jag gillar kommentatorerna Åström och Persson. Men den senare måste sluta inleda var och varannan mening med ”Nej det är inget snack om att det är så.” Annars kommer jag yrka på löneavdrag.

Ja, jag såg alltså matchen på TV. Ensam i soffan. Eller med hunden och katten om jag ska vara helt korrekt. De bryr sig inte om fotboll. De enda tv-program som de bryr sig om är sådana med hundar, katter eller fåglar i. 

Jag hade gärna sett Zeneli på planen. Det vill jag alltid.

Annonser

%d bloggare gillar detta: