Vackert var det inte

Elfsborg är vidare till Play off i Europa League efter att ha slagit ut det svårstavade isländska laget som förkortas HF

Men vackert var det inte.

Nej.

Jag önskar att jag hade kunnat skriva att det var en kämpaseger. Men det var det inte för det kämpades inte mycket i första halvlek. I andra däremot både sprang Elfsborg och gick in i närkamper. Så en halv kämpaseger var det kanske.

Eller inte seger utan förlust med 2-1 efter att Beckmann lobbat högt över målvakten och i mål i den sista av de väldigt nervösa slutminuterna, men efter 4-1 hemma blev det en seger i alla fall.

Men som sagt. Vackert var det inte.

Det kanske inte spelar nån roll hur det ser ut en sån här kväll, men jag tyckte att det inte bara såg primitivt ut. Det kan jag leva med. Men det såg osäkert ut också. Det är jobbigare.

Elfsborg spelade lågt i första halvlek men inte lågt och aggressivt utan lågt och passivt. Det går ju inte. Viktor Claesson var inte stabil. Han slog passningar bakom ryggen, in i banan, balanserandes på ett ben med det andra högt mot den blåsiga skyn. Och Ellegaard maskade från start.

Rohdén var bra. Han ska ha bästa platsen på vägen hem.

De andra bör gå förbi HF:s publik och be om ursäkt för hur det såg ut. Det är ju så det blir en sån här kväll, man vill ju spela på resultatet. Men som sagt, det var inte vackert.

Annonser

%d bloggare gillar detta: