Lottning

I dag lottas play off-omgången i Europa League. De 31 högst rankade lagen är seedade och slipper att möta varandra. Elfsborg hamnade på plats nummer 32. Järnvägar!

Lottningar är -i bästa fall fast inte alltid i fotboll-  ren slump. Och att spekulera i slumpen är föga meningsfullt. Likaså att tala om vad som kunde varit om inte om … Men det senare skänker i alla fall en viss skön bitterhet. Så låt oss:

Om IFK Göteborg slagit ut Rio Ave hade Elfsborg varit seedade idag.
Om Elfsborg hade hade bara en ynka poäng mer i ranking hade de varit seedad idag.
Om Elfsborg inte hade spelat som skit i höstas mot Esbjerg i EL hade de varit seedade idag.
etc.

Eller så håller man tummarna för en bra lottning och ger fullständigt järnet när matchen väl spelas, oavsett motståndare. Om Elfsborg lyckas kan det blir en roliga Europahöst. Men det kommer att krävas att de överträffar sig själva.

Annonser

3 svar to “Lottning”

  1. Grodan Boll Says:

    Stefan Osla. Är du synsk?

  2. Stefan Osla (@oslagabar) Says:

    Lite märkligt att Rio rankas högre när de är med för första gången? Hoppas på dem, kändes väl inte oslagbara direkt mot Blåvitt..

  3. Grodan Boll Says:

    Järnvägar!? Det har man inte hört nån säga sen Surte gled. Olle, börjar du bli gammal? Kollade just listan med lag för lottningen. Många, många bra lag där. FC Sheriff från Moldavien har väl tuffaste namnet? Tre lag från Schweiz. Blir det nån av dem får du höra av dig – då fixar jag biljetter. Men jag håller med: gör IFE två matcher på max, som typ mot Häcken hemma i våras, då slår vi troligen hälften av lagen på listan. Vi hoppas!

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: