Rio Ave

Det blir det portugisiska laget Rio Ave som får möta Elfsborg i Play Off.

Det kunde ha varit mycket svårare. Av de möjliga lagen var detta det ett av de lägst rankade. På pappret. Men fotboll avgörs inte på papper utan på konstgräs och sedan gräs.

Det var Rio Ave som slog ut Blåvitt igår. För dem är det nog också en bra lottning. De ska till samma flygplats och kan enkelt planera och resa och scouta Elfsborg.

Det samma gäller Elfsborg. Men kom ihåg att Rio Ave inte är något ängagäng. Där vimlar av brassar och ska Elfsborg slå ut dem krävs en enormt mycket bättre insats än mot Inter Baku och Hrafnafrnarnrnarnalaget. Och det är inte säkert att det går ändå. Om Rio Ave kollar hur Baku tog sig an sin uppgift tror jag de kan hitta farliga vapen mot Elfsborg som är ett ungt och tunt lag. Med forwards som inte gör mål och mittbackar som är skadade (Jönsson) eller stabila nödlösningar (Mobaeck) och Sebastian Holmén. Men Elfsborg kan ju å sin sida kolla hur Blåvitt gjorde och sen lägga till detaljen mål …

Hade Rio Ave och Elfsborg spelat hundra gånger tror jag att portugiserna skulle vinna 50 och Elfsborg 20 och resten bli oavgjort. Hur jag nu kan säga nåt sånt utan att ha sett dem mer än i korta sekvenser … Men är jag bookmaker eller spågumma kanske? Nej, jag chansar. Och hur tråkigt skulle det inte vara att kolla på hundra matcher mellan samma lag?

Men Elfsborg har en chans. Det tror jag. Och jag är mer positiv efter lottningen än före.

Samtidigt blev det klart att Malmö FF får möta FC Redbull Salzburg i play off till Champions League. Red Bull som spelade både brallor, tröja, strumpor och benskydd av Elfsborg i fjol.

Nu blir det alltså upp till bevis för de två återstående allsvenska lagen när de byter motståndare.

 

Annonser

%d bloggare gillar detta: