Det stora perspektivet

Ibland är det en fördel att inte se matchen. Jag tycker till exempel att Mikkel Beckmann gjorde en bra grej när han snodde bollen från Martin Eriksson så att Prodell kunde spela fri Claesson till 2-0 igår.

Jag har ju bara sett en eller två minuter av matchen, i sammandrag. Så jag är nöjd. 

Men andra är inte lika nöjda. De som sett matchen klagar på dåligt spel, på soliga passningar och på att Beckmann var slö.

Det slipper jag nu. Jag kan unna mig att skita i sådana detaljer och istället se matchen i ett större perspektiv. Elfsborg slog en toppkonkurrent. Elfsborg hakade på i serietoppen. De höll nollan.

För övrigt kan man säga att kommentatorn här inte har många rätt, stackarn. Tabellen har han svårt att läsa och vem är nu Samuel och vem är Sebastian? Och om man ska vara petig: ”4063 personer fanns på plats på Gamla Ullevi” säger han. Men nog är det inte helt rätt? 4063 personer fanns kanske på läktaren. Eller hade löst bilett. Men sen var ju lagen och funktionärerna och bollkallarna och pressen där. Så det var nog betydligt fler personer på plats. ”4063 å s k å d a r e fanns på plats på Gamla Ullevi …” hade varit med sanningen överensstämmande. Om man nu vill säga exakta siffror kan man väl också kräva korrekta ord?

Jag är på besserwisserhumör idag. 

Annonser

%d bloggare gillar detta: