Tidiga baklängesmål …

… är inte Elfsborgs favoritgrej. Typ. Liksom.

Det var ju inte ens en månad sedan Elfsborg förlorade med 4-2 mot Norrköping efter att ha släppt in mål i första minuten.

Den gången var det också resultatet av ett misstag i backlinjen. Sebastian Holmén drällde med bollen och blev snuvad. Efter det blev det cirkus i försvaret. Precis som efter att Jon Jönsson vek ner sig mot Accam nu senast. Efter det blev alla bolltittare.

Att se höjdpunkterna från matchen är som att se en provkarta på dåligt försvarsspel. Här lämnas spelare fria och tittas på boll. Här kastar man sig in i dueller och missar. Här släpper man fram spelare på kanterna och låter dem stå utan press med bollen. Det är faktiskt hemskt att skåda.

Mot Häcken höll Elfsborg nollan. Inför nästa match bytte man så om rejält i backlinjen. Dessutom spelade inte Hauger vars talang ligger i det defensiva spelet. Enligt Mian hade man tydligen också bestämt sig för att stå lite högre i försvaret än man gjorde mot Häcken. Det var kanske ingen bra idé. Hade inte Wettergren berättat om Accam? Allsvenskans snabbaste spelare med boll? 

För övrigt anser jag att Elfsborg borde överklaga avstängningen på Mobaeck. Det där röda kortet kan väl ingen mer än linjemannen anse vara korrekt.

Regelboken säger att rött kort ska ges till en spelare som: ”förhindra ett mål eller en uppenbar målchans för motståndarlaget genom att avsiktligt beröra bollen med händerna”
På tv-bilderna ser man att spelaren i rött är ett par meter bakom Mobaeck. Alltså är det knappast en uppenbar målchans. Fast med tanke på hur Elfsborg försvarade sig i torsdags var det väl uppenbar målchans hela tiden …

Annonser

2 svar to “Tidiga baklängesmål …”

  1. Calle Says:

    Tror domartrion gjorde fler fel…Frick fick gult kort då han drämde bollen i marken i besvikelse över utebliven hörna. I matchreferat från BT, GT, GP m.fl. står att Frick var den ende elfsborgare som fick varning. I matchprotokollet står att bara Beckmann fick gult och så är han avstängd idag!! Var det någon som såg den varningen???

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: