Elfsborg-Kalmar 2-0

Anton Lans spelade mittback. Han gjorde det bra.

Kanske missade han att flytta upp och ställa offside vid en eller ett par tillfällen men jag är inte säker. Han var stabil, modig och Kalmar fick i princip inga chanser.

Well done, Anton. För mig är det jättekonstigt att han i torsdags inte ansågs bättre än en halvskadad Jon Jönsson eller en Mobaeck. Inte så att jag menar att det var fel lag i torsdags, jag har ju sett summa noll träningar, men killen kan spela mittback. Idag höll han en stabil nivå.

Kanske är det enklare att spela mittback mot Kalmar än mot Heif, speciellt med Hauger framför, men sämre än torsdagens försvar … det tror jag inte Lans hade varit.

Kanske var det en väldigt bra match att komma in i? Bra insats från hela laget, enkelt spel för backlinjen och med gott självförtroende som resultat.

Jag hoppas att detta var matchen då Elfsborg fick ett nytt mittbackspar.

För övrigt var Rohdén enorm, Hedlund hade en bra första halvlek, Prodell blev som David Elm och Johan Larsson och Adam Lundqvist avgjorde matchen. Jag var orolig vid 1-0 men med facit i hand var det aldrig nån risk att Kalmar skulle göra mål.

***

Bottenrekord för allsvenskan på Borås Arena. Under sex tusen åskådare.

Man kan inte skylla på regn. Inte i Borås. Nån har inte lyckats med sitt jobb. Elfsborg behöver rektrytera en marknadsförare.

Annonser

2 svar to “Elfsborg-Kalmar 2-0”

  1. Olle Svalander Says:

    Mobaeck har gjort en skitbra säsong. Håller helt med. Långt över förväntan. MEd Holmén har han varit riktigt duktig.
    Men mot Helsingborg gjorde han ingen bra insats. Två baklängesmål och bli utvisad på en kvart. Det kan ingen mittback vara nöjd med 🙂

  2. Stefan Osla (@oslagabar) Says:

    Tycker nog att Mobaeck får ta lite väl mycket kritik. Killen var lysande så sent som i måndags mot Häcken. Felfri och gjorde en grym Hysénbrytning. Att gubben inte orkar tre matcher på en vecka kan jag förstå. Därför kanske det borde varit han som vilade mot HeIF. Tror det är en balansgång som inte alltid är enkel. Även Holmén behöver tid att återhämta sig, minst den katastrofala bortamatchen mot Norrköping, killen är ung och jag tror Mian vill ge honom lagom med tryck.. Däremot förstår jag inte varför Jönsson är med halvskadad, gör nog sin sista säsong som fotbollsspelare är jag rädd..

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: