Elfsborg–Rio Ave 2–1

Först och främst. Det är Elfsborgs plikt att slå ut Rio Ave. För fotbollens skull.
Rio Ave är inte ett lag som ska spela i Europa League. De är inte tillräckligt bra.

Till matchen:
Elfsborg gjorde en utmärkt, snudd på felfri, första halvlek mot Rio Ave. Den enda missen jag såg var en dålig och farlig pass av Mikkel Beckmann. Claesson var bra, Prodell gjorde mål, Mobaeck gjorde mål. Bakåt var det stabilt. 

Rio Ave hade, fram till paus, inte ägnat sig åt anfallsfotboll alls. Det såg ut som om de inte höll på med sånt. De stod kvar med fem man.

I andra halvlek klev man framåt. Och man sprang. Elfsborg såg tröga ut. Anders Svensson såg ut som om han käkat en mosbricka i paus. Claesson som var så bra i första halvlek kom fel och körde fast. Mikkel Beckmann slog fler farliga passningar och efter en frispark stod backlinjen och sov. De lät en portugis hämta bollen vid kortlinjen och lobba in en boll tvärs över straffområdet helt utan att pressas. Där efter ägnade sig övriga åt den klassiska Elfsborgsleken ”titta boll”. Ellegaard, Svensson och Mobaeck såg jag där i målgården. Mobaeck förlorade nickduellen. Om han ens gick in i duellen eftersom han inte ens såg att det fanns en spelare bakom honom. Ellegaard gick inte heller ut och så stod det 2–1. 

Det kunde ha blivit 2–2 också. Rio Ave visade att jo, de hade tränat lite på anfallsspel. De väggade sig igenom och slog en boll över en utrusande Ellegaard och gjorde mål.

Trodde jag. Och alla andra. Utom Adam Lundqvist som lyckades få bort bollen via stolpen.
I det läget var jag glad att man inte hade målkamera.

Nu hade Elfsborg tur och skicklighet och kan åka ner till Portugal om en vecka och försöka spela oavgjort eller helst vinna. Portugiserna har inget att förlora. De hade tagit 1-2 på bortaplan utan att tveka om de fått chansen. Det kommer att bli 90 jobbiga minuter innan detta möte är avgjort. Jag hoppas att Lasse Nilsson är tillbaka då.
Elfsborg måste åka ner och springa mycket, snabbt och rätt. De måste troligen göra mål. För de måste slå ut Rio Ave. Att se det laget i Europa League i höst skulle göra allt för ont.

Annonser

2 svar to “Elfsborg–Rio Ave 2–1”

 1. Andreas Says:

  Mycket bra analys av matchen håller med helt å fullt!:-) men frågan är om seriöst Beckman är årets totala flopp? Enligt mig spelade Elfsborg med tio man. Vet inte hur många missar och felpass han gjorde…. slutade räkna vid tio. Enligt mig alldeles för dålig standard på den här nivån. Med vänlig hälsning, Andreas ps dryga 4 tusen på läktarn är inget annat än ett stort fiasko av marknads avdelningen.. Vad tycker du?

  • Olle Svalander Says:

   Beckmann är lite av ett mysterium. Jag undrar om han används på rätt position.
   Boråsarna verkar inte förstå att Europa är stort. Större än Allsvenskan. Det har de aldrig gjort.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: