HBK-Elfsborg 1-1

Superettanivå.
Skador.
Dåligt väder.
Slarv.
Trötthet.
Felpass.
Förvirring.
Dålig straff.
Blött.

Att klaga på allt efter 1-1 mot Halmstad på en regntung plan är inte svårt. Spelet var inte bländande.
Men idag orkar jag inte sälla mig till gnällspikarna som passar att döma ut allt och alla och att önska att de var Malmö FF eller hade Magnus Haglund kvar. typ. Elfsborg har ett ungt lag med en tunn trupp som har spelat extremt mycket matcher. Det är inte konstigt att spelet varierar.
När Anders Svensson bad om tålamod i vintras var det sådana här kvällar han tänkte på.

Det som oroar inför matchen på torsdag, mot Rio Ave, är att försvaret verkar kunna bli förskräckligt darrigt om de hamnar under press eller åker på ett mål. Så blev det i torsdags och så blev det idag. Det bör Klas-Jan hitta ett sätt att hantera.

Men Elfsborg ligger trea. De förstärkte sin tabellposition idag. På torsdag kan de skriva ett nytt stort kapitel i klubbens historia. Det är inte så illa.

Jag tycker att Mikkel Beckmann gjorde sin bästa match i år.

Annonser

2 svar to “HBK-Elfsborg 1-1”

  1. Olle Svalander Says:

    Cupmästare! Var det i år? Ja, det var det faktiskt!

  2. Grodan Boll Says:

    Tyckarna är oeniga. Vi har fel lag med som tränat för dåligt under fel ledning. Inga nyförvärv och spelare som, eftersom de aldrig får spela, inte borde uppbära lön och helst omedelbart borde säljas till Norrby. Tycker några. Nån inbiten guling menade tom att det är roligare att cykla till Halland än att prata om Elfsborg. Andra, som du Olle, lutar åt att 3:e plats i serien och kvar i Europa inte är så illa pinkat av en trähäst. Ett uttalat mellanår. Min åsikt: Utan de förstärkningar som även jag ville se i våras kan jag bara konstatera att vi har 10-15 poäng mer än jag fruktade, ligger 5-6 platser högre är jag trott. Med de nyförvärv som hade varit realistiska – hade vi varit högre upp då? Fan tro´t. Att vi spelar avgörande match för att gruppspela i EL på torsdag med kanske 40% chans att gå vidare, är närmast ett mirakel. Men finast av allt – och det tycker jag glömts bort för snabbt (Marknadsavdelningen – Hallååå, inte ens på hemsidan trycker ni ut detta budskap!) – är att Elfsborg vann svenska cupen 2014. Det är det näst finaste ett svenskt lag kan vinna. Om man nu inte tror att svenska lag kan vinna nån av europacuperna, och det tror inte jag. Svenska cupen är inte (bara) en kvaltävling för att få åka till Azerbadjan. Svenska cupen har spelats 58 gånger. Svenska cupen är stort. Och Elfsborg vann. Ett mellanår.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: