Rio Ave–Elfsborg 1–0

Jag stod, sitta gick inte, framför tvn och tänkte ut vad jag skulle skriva. Jag tänkte skriva TACK. Bara det. För jag är trött och ville sova och för att ord inte kunde göra arbetsinsatsen rättvisa. Elfsborg hade ju detta. De hade knappt ett skott på mål men de hade vunnit dubbelmötet. De hade blivit pressade länge men rest sig och tagit över och nu hade de det i sin hand. Och så ryktes allt bort.

Jag har aldrig tidigare gråtit efter en fotbollsmatch. Mycket har jag gjort, men jag har aldrig gråtit förut.

I kväll har jag gråtit.

Rio Ave gjorde sitt mål på övertid, efter en utspark. Ett slumpmål. Ett skrattmål.

Overkligt.

Elfsborg var klara. Det var klart. Sitter nu och kan inte riktigt förstå att det är sant. Vill spola tillbaka till inkastet som Klarström kastade, lite för snabbt istället för att hålla i, kasta kort, fixa hörna, spara tid. Till bollen som målvakten tappade ut utanför straffområdet och som Prodell inte rusade på, på nicken som Anders Svensson liksom råkade få, till Ellegaards utrusning som var lite panikslagen och avig, till missen som målskytten fick på bollen som rullade i mål.

Det var som att se en kinesisk ming-vas falla till golvet. De sekunderna kostade typ 25 miljoner. Och det är det minst viktiga.

Jag vill somna och vakna i en värld där detta aldrig hänt. Jag vill aldrig mer ha någonting som helst med fotboll att göra. Förbjud skiten.

Annonser

2 svar to “Rio Ave–Elfsborg 1–0”

  1. Olle Svalander Says:

    Offensivt var Elfsborg inte bra. Men defensivt gjorde de en stor match. De släppte till en eller två chanser på hela matchen. Målet räknas inte till chanserna.

    Offensivt kom de inte igång alls. Rio Ave pressade dem för hårt för det och som du säger, passningsspelet var verkligen inte bra.

  2. Andreas Says:

    Ja det var otroligt smärtsamt att se……… Men om man i efterhand analyserar matchen så tyckte jag med risk för att bli kölhalad att Elfsborg spelade en riktigt dålig match med många tappade bollar och otroligt lite målchanser…. Receptet var full fart framåt men det såg iaf inte jag mkt av… Men kvällens spel är man nog inte redo för några större matcher i Europa. Som tur är säger ju ledningen att laget byggs långsiktigt…. Kämpa på i allsvenskan och bygg vidare! Framförallt tappa inte så mkt boll och värva/köp (ja jag tycker verkligen det ) en spelare av klass som gör mål. Vad gjorde Johan Larson denna match? Holmen planens bästa spelare!!

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: