14/9 – den viktiga söndagen

På söndag gäller det. Det är El Västico.

Ja, det är visst val också men det är snabbt avklarat. Jag vill rösta på Klas Ingesson. Ställer han upp?

Om landets politiker var fotbollstränare eller tvärt om så skulle Ingesson vara Stefan Löfven. Inte för åsikternas skull (obs. inget i denna text har med politik att göra, enbart yta), men för sättet att prata på. För att han är en vanlig gubbe som vet hur det är på golvet. Löfven har ju också jobbat. Hur länge sen han skruvade av svetsen och blev facklig på heltid vet jag inte, men jag gissar att Ingesson ligger närmare sin egen yrkeskarriär. Löfven säger inte politiska invecklade saker. Han är ju inte politiker. Han är mer som Ingesson:
”Så kan det inte gå till. Det är bara ut och köra på dem nu, gubbar. Den som vinner mittcirkeln vinner valet.”

Reinfeldt är Mikael Stahre. En Stockholmare som vann något för flera år sen, men som inte vinner i år.

Men Partierna då? Vilka partier liknar vilka klubbar?

Malmö FF är Moderaterna. För färgens skull och för att de just nu har makten. MFF:s fans vill gärna vara Vänster och F! men klubben har sparkat ut sina damer och dansar just nu runt en guldkalv, så den självbilden är lika påklistrad som att Moderaterna kallar sig arbetarparti.

AIK måste vara SD. De tycker alltid synd om sig själva. De anser att de blir missbehandlade -”Alla hatar oss”- men de har flest fans. De vill inte vara som andra -vi är inte ni. De har ledare med förflutet i tvivelaktiga kretsar. Och Firman med sin Sverigescenen måste vara Avpixlat. Där håller de till, mörkermännen som skriver vidriga saker anonymt, hatar homosexuella och motståndare som de vill misshandla. Kopplingen mellan hemsidan och klubben/partiet sägs inte existera. Men alla vet. 
Den stora skillnaden mellan SD och AIK är dock viktig att påpeka: AIK är inte rasistiska idioter.

Elfsborg då? Vilket parti är de? Hm. Ganska tama. Det är få som retar sig på dem. Alltså folkpartiet. Typ fjärde största parti. Förhoppningsvis. Med en partiledare från Skene. Och med konstgräset så kan de varken vara C eller MP.

Men IFK då? De måste ju vara Socialdemokraterna. De har ju till och med uttalat det. Kamraterna, som de kallas. Att de har Prioritet Finans som tröjsponsor är inget problem. S är inte heller socialister längre. Att de köper spelare för svarta pengar och att ledarna åker in för skattebrott utgör inte heller någon konflikt med den Socialdemokratiska parallellen. Även Bosse Ringholms klubb hade svårt att veta hur man skötte sånt där.

Vänstern: Det bör vara ett lag som var stort på 70-talet men som nu riskerar att ramla ut. Kanske Norrköping?

Centern: Det får väl bli Kalmar FF. För att de är småländskt och för att det är helt ofattbart hur de klarat sig så bra år efter år. Finns det ens någon som gillar Kalmar FF?

F! hade kunnat gifta sig med IFK Göteborg om dessa behållit sina rosa bortatröjor, men jag undrar om de inte bytte dem? Och dessutom är IFK redan tagna. Nej, F! skulle kunna blivit Brommapojkarna för de har många, många tjejer i verksamheten men ett lag som heter -pojkarna funkar inte. F! får bli Falkenberg. Ingen trodde de skulle gå upp och alla trodde de skulle åka ut direkt men de har överraskat …

Brommapojkarna blir istället KD. För att de sätter fokus på barnen och familjerna och de ligger väldigt risigt till just nu.

Miljöpartiet förknippar jag med … ja … med … hm … Nej. Jag skulle vilja säga Hammarby, för MP är väldigt stora på Södermalm, men Fridolin och Romson? Den senare skulle jag möjligen kunna se på en fotbollsplan, men Fridolin? Nej. Det går inte. Han känns som en innebandyspelare. MP får bli Storvreta. 

Annonser

6 svar to “14/9 – den viktiga söndagen”

 1. Fredrik Says:

  En kommentar till din lysande lista över viktiga saker. Det fattas en punkt som nr. 4, Elfsborgare i andra allsvenska klubbar. Daniel Nordmark, Viktor Sköld, halva Djurgården osv.

 2. Stefan Osla (@oslagabar) Says:

  ..det är rätt många inom skolan som sliter sitt hår över general Björklund som i åtta år öst galla över sin egen verksamhet, inte Elfsborg, snälla.. Norrköping gnäller ju alltid på sig själva, bättre..

 3. Daniel Says:

  Inget av de andra lagen förväntas ha spelande tränare, men MP ska ha två?

  MP ska givetvis vara Häcken. Förutom den botaniska referensen är det en uppstickare som varit med ett tag, men först nu börjat utmana om de främsta platserna.

  • Olle Svalander Says:

   Jag menar inte att tränarna ska spela. Men att de nån gång har spelat, eller skulle kunna alls veta hur det går till, eller nåt fotboll alls. När jag ser Fridolin ser jag en innebandyklubba.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: