Killerinstinkt

Det skrivs och pratas för lite om matcherna nu för tiden. Allt som diskuteras är resultatet och och det ena eller andra domslutet.  Få orkar ta greppet om matcherna. Och få har tid att prata om de små detaljerna. Dagen efter en match är det som om den inte existerade längre. Men det gör den. Och det finns massor att prata om.

Till exempel Kevin Stuhr Ellegaards fint mot Lasse Vibe. Han får en tajt bakåtpassning av Johan Larsson, Vibe är väldigt nära att hinna fram och bryta den. Alla tror att Kevin ska skicka iväg bollen långt, och det är vad Vibe satsar på. Då drar Elfsborgsmålvakten istället bollen bakom sitt eget stödjeben, i 90° vinkel från Vibe. Sen driver han upp den några steg och skickar iväg en passning.

Han dribblade helt enkelt som siste man och sånt där måste uppmärksammas mer.

Eller Holméns ursnygga brytningar. Först mot Vibe efter ungefär 1.40 i detta klippen. Senare i matchens sista sekunder när han avvärjer ett friläge. Jag trodde på straff och rött kort, men som domaren såg träffar han bollen och det är en modig brytning som hade varit dumdristig om inte domaren friat. Du kan också se Anders Svensson i en inte fullt lika enastående försvarsinsats.

Men titta först på vad som händer vid 1,26 i detta klipp. Det går fort och man ser inte riktigt, men det är Kjettil Waehler, IFK:s dödsängel, som är upp i banan och gör ner Rohdén som blir liggande. Jag sa redan före matchen att jag ogillar Waehlers spelstil. Han är alldeles för rå och brutal och han spelar ofta med fula metoder. Denna gången var det Rohdén som gick i backen och och fick en smäll, långt utanför spelet. Waehler hinner hem och deltar i att avvärja ett mål, Rohdén blir liggande. Efter att detta gick Rohdén gå av banan och han såg inte pigg ut i blicken.

Jag gillar inte Waehlers spelstil mer efter matchen. Men vissa saker kan man inte ta ifrån honom: han är väldigt stark i straffområdet, han har killerinstinkt.

Det kan man inte säga om Viktor Prodell. Jag vet inte om han har haft det, men just nu har han det inte. Han påminner mig om min hund: han springer kolossalt mycket men när han lyckades fånga en råttbäbis som sitt första byte lekte han med den och duttade med den. Till slut var det katten som fick komma fram och avsluta. Jag pratar om hunden alltså. Detta är jättebra för hunden. Jag vill inte ha en hund som dödar andra djur. Och jag vill inte att Prodell ska börja döda varken gnagare eller andra. Men målgörandet? Igår hoppade han över bollen när han fick läge vid straffpunkten i matchens slutskede.

Har han fått Elfsborgssjukan? Den som drabbade Jawo? Detta att man alltid först måste försöka sätta en annan spelare i bättre läge än att avsluta själv? Herregud, få bollen mot mål. Dra till. Var på tå. Skjut. Direkt. Det gäller för övrigt fler spelare i Elfsborg. Jag ska återkomma till detta i morgon.

Andra detaljer i gårdagens match som man vill uppmärksamma är Adam Lundkvists kraftfulla försvarsspel. Han gör det riktigt bra som Hults ersättare, men jag undrar om han inte borde spela centralt på mittfältet ändå. Jag tror att han har större potential där. Niklas Hult gick från mittfältere/anfaller till back men spelar nu regelbundet som mittfältare i ett 4-3-3 lag i Franska ligan. Jag tycker att Lundkvist skulle kunna göra samma resa. Jag ska återkomma till detta också.

Nu ska jag fundera lite över valresultatet.

Annonser

2 svar to “Killerinstinkt”

  1. Lennart L Says:

    helt rätt Olle, visst saknar man killerinstinkt hos IFE. själv försöker jag försiktigt bemästra men ändå uppmuntra min ene grabb som igår em spelade DIV-15 , BIF-Rydboholm, han gjorde 2 mål men efter matchen vandrade han av planen askgrå i ansiktet och vägrade tala med någon under typ 30minuter, varför? jo hans lag vann inte matchen……

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: