Peta Svensson

Här framträder en tränare som låter bekymrad. Eller allvarlig, kanske är ett bättre ord.

Vad han säger kan du höra själv men lägg märke till att han pratar om hur de ska förändra arbetet nästa år.

Det betyder rimligen att det är klart att de bli kvar. Om det inte var uppenbart redan så är det väl ganska tydligt nu.

Vidare säger han en del om slitna spelare, träning eller inte, mycket eller lite matcher etc. som förklarings eller liknande till dåliga prestationer. Här ingår även en del snack om psykologi och press m.m.

Men det jag inte fattar, är varför de spelar samma spelare, om dessa nu är sega som kola och slitna i huvudet eller i benen? Anton Andreasson kan knappast lida av hårt matchande. Inte heller Arber Zeneli, även om han gör mål i U-laget ibland. Och Liridon Gashi. Eller Viktor Rotting. De kanske inte håller för 90 minuter allihop, men varför inte slänga in dem?

Här anar jag en brist hos våra kära tränare. De gillar liksom sin idé så bra, de har sin uppfattning klar om vilka 13 utespelare som ska spela alla matcher. För att de är bäst. Tränarna har en taktisk idé och vill ha spelare som kan genomföra den och väljer rutin före fart och form, även om de står still och glor under matcherna.

Peta dem, säger jag.

Peta Anders Svensson och Beckmann en match och se vad som händer. Visa dem att det inte räcker att vara smart, springa med bröstet utspänt och slå bra passningar på träning för att ympa på tränaren. Det gäller att offra hörntänderna på match, annars kommer någon annan in och tar din plats.

Och visa de som står utanför laget att det finns en chans att ta plats i laget. Hur ska de annars vilja ge allt på träningen om de vet att Svensson och Beckmann spelar oavsett vad de gör?

Peta de gamle. Låt de unga jaga liv i dem.

Annonser

4 svar to “Peta Svensson”

  1. Anders Says:

    Jag frågar mig hur spelare som är 21 år som aldrig spelat med A-laget får A-lagskontrakt? Dom måste ha släkt på kansliet!? För hade dom haft kompetensen skulle dom spelat, tror jag…..?

  2. TT Says:

    Saknar en snabb och teknisk forward som kan göra en/två gubbar och utmana motståndarens förvar. Idag rullar vi bollen mest sidled – inget tempo.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: