Elfsborg–AIK 1–1

Elfsborg måste lära sig att döda matcher. När de leder ska de inte låta motståndarna ta initiativet. De ska hålla bollen långt upp på planen och inte låta till exempel AIK ta över.

De lyckades inte med det idag och därför tappade de två poäng.

Det var en svår match att analysera men Elfsborg var väl något bättre, skapade några fler målchanser, brände några fler målchanser.

Elfsborg måste träffa mål när de skjuter och nickar. Det är jätteviktigt. Alltså verkligen jätteviktigt. OBS. OBS. OBS. Om du läser detta och träffar Janne Mian och Klas Ingesson så framför gärna det. Träffa mål. Träna på det, tycker jag. Hälsa det.

Enligt uppgift har det blivit rena Bingolotto på Borås Arena. Min sagesman sa att det lottades ut saker och vinnare och 50/50-lotter stup i kvarten. Det påminner mig om Enköping som brukade sponsra sina hörnor.
– Enköping? säger du. Vad är det för ett lag?
– Det är ett jättelitet skitlag i division 90 000. Typ. De kan hålla på med sånt där …

Vill du veta vilka spelare jag vill krama idag, trots att de är svettiga? Jag ska ge dig en lista:
1. Simon Hedlund. Inte för sitt markeringsspel i eget straffområde men för målet och för att han växte in i matchen och aldrig slutade springa.
2. Sebastian Holmén. För att han ska stanna i klubben länge och vara så bra.
3. Marcus Rohdén. För att han tog så mycket stryk.
4. Viktor Prodell. För att han behöver en kram.
5. Anton Lans. För att han gick in hårt i närkamperna.

Vilka vill jag då ge en uppfriskande åthutning?
1. Ellegaard. Han ska inte ut och jönsa på det viset som han gör vid hörnan vid målet. Han kommer helt fel, stannar, backar och lyckas förpassa sig själv till en position då han inte alls medverkar i spelet.
2. Johan Larsson. Va? Ja. Han hade två frisparkar att slå som han slog svagt. Och hans sista skott var rena fösningen.
3. Anders Svensson. Han får väl för höge farao hålla sig frisk.

Slutligen vill jag ge en Carlsberg till Mikkel Beckmann. Jag tycker faktiskt att han borde fått komma in efter 1–0 och hjälpa till att hålla bollen högre upp i banan.

***

Om Elfsborg vill gå Enköpings väg föreslår jag att de säljer Elfsborgs missade avslut. Där finns en bra chans till exponering för rätt företag och för Lidberg att prata i mikrofon: ”Och den missade nicken presenteras i samarbete med Postkodlotteriet.”

***

I morgon kommer Sportbladet skriva långt om bengaler. Jag tänker inte göra det. Bengaler förstörde tillräckligt av intresset kring den här matchen. Publiken–Sabotörerna 0-45

Annonser

4 svar to “Elfsborg–AIK 1–1”

  1. Ville Norén Says:

    Vem skulle de byta in då? Rotting, Andreasson? Som jag förstod det fanns inte Beckmann på bänken. Nej truppen är något för smal. Man har gått från för bred till för smal, med en bänk full av icke redo junisar.

  2. Olle Svalander Says:

    Jag tor att alla lags fans tycker samma sak. Det finns inte en tränare som byter ut en frisk spelare före paus. Och knappt i paus heller om det inte är katastrof. Jag vet inte varför.

  3. nisse psson Says:

    Vet inte varför IFE har så svårt för att byta ut icke fungerande spelare och dessutom byta dem i tid. Drivs klubben som ett dagis eller ? Ut med dem som inte funkar om det så är 60 min kvar av matchen. De har möjlighet till detta och utnyttjas inte.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: