300 000 skäl att inte tända på

Cirka 300 000 kronor i böter och hot om spela inför tomma läktare. Det fick bort bengalerna från Malmös läktare.

De som talat med patos om att deras kärlek står över lagen (vilket betyder att de tänker tända nödbloss no matter what för det gör man om man älskar …) älskade alltså inte mer än att det gick att avstå. Om straffet var tillräckligt hårt.

Var det bra?

Visade inte fansen just igår i Malmö på Swedbank Stadion att kärlek och stämning och hyllning funkar utan bengaliska eldar?

Jo. Så klart. Att bränna handlar om att få synas, att vara någon, att vara viktig. Att känna sig lite importante. Lite mer importante än de där andra som sitter på sina rumpor och klappar och älskar på det där tråkiga viset som inte är lika importante.

Alltså det är klart man vill känna sig viktig, sedd och behövd. Men signalen från eldfansen är tydlig: Om straffet är stenhårt, så slutar vi.

Vill vi ha det så?

Har svensk fotboll muskler och heder nog att dela ut sådana straff eller är vänskapen för stor mellan de inblandade, är de stora klubbarna för stora för att straff ska kunna dömas ut och verkställas?

Och åter igen: Är det bra? Vill vi att det ska gå så långt? Jag är inte säker.

Annonser

6 svar to “300 000 skäl att inte tända på”

 1. Simon Says:

  Tror du på allvar att de avstod pga hoten och bötern?

 2. Algot Says:

  Kan det inte vara så att de avstår för att det handlar om så få matcher?

  Hade den straffskalan gällt för allsvenskan tror jag den hade trotsats på olika sätt tills det kommer en förändring. Likt det regelverk som finns i allsvenskan nu.

  • Olle Svalander Says:

   Kanske.

   Men en person som är beredd att låta sin klubb spela för tomma läktare för att få göra sin grej på exakt sitt vis tror jag klubbar och övrig publik kan vara utan.

 3. Anders Täreby Says:

  Leka med elden
  Så farligt är
  Jag lekte med elden, jag lekte med elden
  Och nu är jag kär…

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: