Island

Alla som följt mig vet att jag inte hyllade Lars Lagerbäck i slutet av hans landslagskarriär. Jag var trött på hans landslag och jag tyckte det spelade tråkig och ganska dålig fotboll. Han lyckades inte genomföra den generationsväxling som krävdes. Laget blev trögt och spelarna lyfte sig inte som de gjort tidigare.

Men när jag tittar på vad hans Isländska landslag består av för spelare så måste jag säga att om han kan få dessa spelare att besegra Holland så borde Sverige också kunna besegra stora lag.

Erik Hamrén menar att Sverige inte har tillräckligt många spelare som är stora i stora klubblag i stora ligor för att konkurrera med de stora nationerna. Island har spelade från Danmark och Norge. Några spelar i Engelska andraligan och en i Swansea, en i Ajax och en i Kronogregogdksdks eller vad det ryska laget nu heter och en i Verona.

Sverige har inte mindre spelare i mindre klubbar från mindre ligor. Sverige har spelare från Franska ligan, Serie A, Premier League, Eredivise, Ryska ligan, Danska ligan, Skottska, Turkiska, Grekiska ligan etc.

Jag har saknar inte Lars Lagerbäck. Men jag saknar en linje och en förmåga att få helheten att bli större än summan av delarna.

Annonser

%d bloggare gillar detta: