Tre matcher, nio poäng

Efter ökenvandringen med landslagssamling drar det ihop sig till Allsvenskan igen. Det är tre matcher kvar. Elfsborg ligger på tredje plats.

Fyra lag har chans att nå en av de två platserna som ger chans till spel i Europa League. IFK, Elfsborg, AIK och Häcken. Möjligen även Örebro, som skulle kunna få 49 poäng och rent teoretiskt kunna knipa en tredjeplats. Tar Elfsborg nio poäng är de klara för Europa. Tar de sju poäng är chansen stor. Med sex poäng är det 50/50, bedömer jag. Skulle de ta fem, fyra eller färre poäng måste de sannolikt upprepa tricket med seger i svenska cupen igen.

Det betyder att Elfsborg bör ta poäng mot Malmö i Malmö på lördag. Ingen enkel uppgift. Det betyder också att de måste vinna över Djurgården hemma och mot BP i sista matchen.

Elfsborgs spel de senaste månaderna tyder tyvärr inte på att de kommer att lyckas med detta. Laget gör inte mål och försvaret har skakat. Truppen är tunn som smörpapper och lagets klippa, Sebastian Holmén, har för ont i knät för att spela U21-landskamp.

Men är det omöjligt? Absolut inte. Är det osannolikt? Nej, inte heller. Om Elfsborg får igång spelet är det en rimlig uppgift.

Jag kommer tyvärr att missa matchen mot Malmö. Jag är i Stockholm då. Kanske hittar jag till puben som Elfsborgarna besöker? Jag har inte varit på den sen de samlades på Temple-bar. Jag vet inte ens vad den heter nuförtiden. Det är illa.

Annonser

%d bloggare gillar detta: