Hastig lycka farlig är Malmö-Elfsborg 1-2

Det var Kjell, Svante och jag som skulle se matchen på the Flying Dog men de hade stängt. Så vi for i ilfart i Svantes racerbil till O´Learys på Tele 2 arena och i samma stund som vi kom in blåste domaren igång och Malmö gjorde 1-0

Vi hann inte ens sätta oss och var vi negativt inställda före matchen så blev det inte bättre.
– Det finns gott om tid att vända detta, sa jag.
Men jag trodde inte på det så där jättejättemycket för Malmö var rätt bra och Elfsborg var ganska ställda där i början.

Sen blev det bättre för Elfsborg. De tog över mer och mer och borde gjort mål och de gjorde mål  men domaren sa att det var offside men det ansåg åtminstone Kjell var fel.

– Hastig lycka farlig är, sa jag till Svante.
Det är ett av hans favorituttryck. Det betyder att det är riskabelt att lyckas snabbt.
– Varför gäller inte det Malmö, sa jag? Gäller det bara Elfsborg?

I andra halvlek var Elfsborg betydligt bättre än i första. Simon Hedlund hotade flera gånger och så fick han straff. Malmös back (var det Helander?) tryckte till honom ganska hårt och använde armen och straffen var egentligen inte så kontroversiell men eftersom Malmö anser att alla domslut mot dem är dåligt för svensk fotboll och en kränkning av sporten och allmänt rättspatos så blev det ett jävla liv.

Larsson gjorde 1-1. Sen fortsatte Elfsborg att vara bättre än i första halvlek och Johan Larsson tänkte att det är lika bra att göra mål igen. Så det gjorde han.

Malmö blev griniga. Att Malmö vinner är ju bra för Svensk fotboll. Varför gör ni så här? Varför blåser du domaren? Varför blåser du inte? Ser du inte att jag trillar?

Sen tog matchen slut med en räddning på mållinjen av Mobaeck och Svante kunde vända sig om och säga: ”Hastig lycka farlig är.”
Jag önskar att jag varit i Malmö. Men det var inte fel att vara i Stockholm heller. Det var en fin dag för fotboll.

Segern var nog väldigt viktig, inte bara för tabellen utan också för moralen. Att vända en match och vinna, på bortaplan, på en tung och smådålig gräsplan, mot ett topplag. Det var inte igår. Det var nog viktigt.

Annonser

%d bloggare gillar detta: