2015 – en handlingsplan

På fredag kommer Magnus Haglund att presenteras som huvudchef. Det är åtminstone vad jag tror och det är helt okej för mig. I vinter kommer Johan Larsson att bli utlandsproffs. Det tror jag också, men det är jag ledsen för. Jag tror inte heller Anders Svensson är kvar nästa år. Eller så är han det.

Med dessa tunga pjäser på plats eller inte tycker jag att Elfsborg ska göra så här:

Skaffa en rutinerad mittback. Mobaeck är inte ett alternativ längre och Jönsson håller ju inte. Tyvärr.

Skaffa en högerback. En omskolad Calle Wede är inget dumt förslag.

Säkra vänsterbacksplatsen. Klarström funkar men Lundqvist? Är han inte bättre på mittfältet?

Skaffa en anfallare. Det är mycket starkt av Elfsborg att ligga i toppen utan att ha en enda spelare som gjort över tio mål. Men bäste målgöraren är högerback och troligen förlorad till utlandet och ska de nå högre måste de ta fram plånboken och hitta rätt.

Det är alltså tre spelare som måste in i truppen. Vilka som ska ut lämnar jag åt dig att avgöra. Men tre spelare måste in i startelvan om Elfsborg ska nå guld eller Europa League.

På längre sikt ska Stefan Andreasson tjata på Samuel Holmén. Alltså verkligen toktjata. Han ska ta med sig Mian till Istanbul och fjäska nåt så djävulskt, han ska belägra Annelund och antasta hela hans familj, han ska fjäska med kommunfullmäktige och se till att de reserverar en tomt med sjöutsikt där Holmén kan bygga hus. Jag vill ha hem honom i sommar. Han är en av tolv mittfältare i sitt lags trupp (enligt pappret i alla fall) och han konkurrerar med flera utländska spelare (i Turkiet får man bara ha ett visst antal utländska spelare på planen) och har visserligen spelat men inte jättemycket. Det är klart att Holmén ska hem och springa Allsvenskan till Elfsborg.

Och i samma veva kan han försöka få hem Emir Bajrami. Den mannen borde snart kunna doktorera om avbytarbänkar i europeisk fotboll. Är det inte dags att han kommer hem och får spela lite fotboll igen? Kan inte det vara roligt som omväxling?

Om de ändå är i Grekland kan de kanske tjata med Marcus Berg. Han och Emir är ju bänkkamrater i Panathinaikos. Berg kan uppenbarligen göra mål och det vore ju en välgärning för allt och alla om han räddades undan en retur till Blåvitt.

Så. Där har ni en plan. Spring nu och följ den så ses vi på guldfesten om ett år.

Annonser

%d bloggare gillar detta: