Trelleborg–Norrby 2–2

I pausen spelades Lilla fågel blå. Popsången med refrängen: ”Kom tillbaks” Det är väl vad Trelleborg vill. Komma tillbaka, alltså. Som en blå fågel fenix som reser sig ur askan.

Men då får man inte ge bort så mycket till motståndarna som de gjorde idag. Norrby är ju också en blå fågel som vill flyga igen.

Vad kan man säga om matchen? Trelleborg skapade mest, fram till 1-0. Då vaknade Norrby och tänkte att om ni ska köra med mål och sånt så gör väl vi det också. De snappade upp en indianare från Trelleborg, ställde om snabbt, fick ut bollen på högerkanten, slog inlägg och då målvakten lämnade retur kunde de kvittera.
image

I andra halvlek satte Trelleborg högsta fart och gjorde 2-1 tämligen direkt. Men en av Norrbys före detta Elfsborgare, Ricky Yarsuvat, kunde sedan ta bollen från ett givmilt hemmaförsvar och kvittera.image

Med typ en kvart kvar hände en märklig sak. Nummer 15 i Norrby tacklade en Trelleborgare i ryggen. Det var ett solklart gult kort. Men direkt där på, när domaren blåst av, blev han hårt omkullkastad av en Trelleborgare. Jag var säker på att det skulle bli rött kort för hemmaspelaren. Stort palaver utbröt. När detta lugnat sig gav domaren först gult till hemmaspelarn och sedan två gula kort till Norrbyiten. Där emot tyckte jag mig inte ha sett något rött kort, vilket väl ska visas? Rent formellt. Nå väl. Ut gick nummer 15 i bortalaget. Det vore intressant att veta vad han gjort förutom att bli omkulltacklad efter avblåsning. Om han snackade sig till det andra kortet så borde det vara årets dummaste utvisning. Även annars. Av olika skäl. *Tillägg i efterhand: Enligt BT fick han det andra kortet för filmning. Det är första gången jag ser någon bli varnad för ruff och filmning samtidigt.*

Efter det blev det öppet åt båda håll. Trelleborg pressade på, Norrby kontrade och maskade. Matchen slutade 2-2 men 4-2, 2-3, 3-3 hade varit lika rättvisande. Norrby ska vara nöjda med den här poängen. Trelleborg inte.

Det regnade och när det inte regnade var det så fuktigt att det kändes som regn. Publiken gick in gratis. Vi var över 800 som kom. De flesta gick hem besvikna.
image

På vägen hem mötte jag två gäss.

Annonser

%d bloggare gillar detta: