Elfsborg–Djurgården 0–1

Elfsborg hade chansen att ta ett stort kliv mot en plats i Europa. De missade den. De missade den genom att inte göra mål.

Elfsborg kan stå kvar på arenan och spela tills vakmästaren släcker ljuset och Djurgården redan klivit av bussen i Stockholm. De skulle ändå inte göra mål. En mycket bedrövad Janne Mian konstrade i tv efter matchen att det förmodligen saknas kunskap.

Ja. Det kan man kanske säga. Det har man kanske sagt. Fem hundra miljoner gånger. Ungefär.

Efter förra matchen hade Elfsborg europaplatsen i egna händer. Nu spelade de bort sina kort. Nu måste de ha hjälp av andra lag för att nå målet. Jag förstår om Mian är besviken.

***

Annars måste jag tillägga att Elfsborg spelade bra fotboll. De höll upp tempot, de skapade massor av chanser. De släppte inte till mer än två eller tre lägen. Men fint spel syns tyvärr inte i tabellen.

***

Djurgårdens klack eldade bengaler före matchen så den blev försenad. Det tillförde ingenting. Helt meningslöst. Efter pausen eldade de igen. Och kastade in något som exploderade i ansiktet på en brandman. Det tillförde inte heller någonting. Djurgårdens fans inledde säsongen med en träningsmatch mot Union Berlin. De sköt raketer och hetsade och slogs. Allsvenskan inledde de med en bortamatch mot Helsingborg. De planerade en invasion med sönderslagna krogar och helsingborgare och  fick just det. Nu avslutar de säsongen med att skämma ut sig igen. Jag kan inte se att de har något att tillföra svensk fotboll.

***

På twitter skriver en djurgårdare som verkar älska bengaler att knallskott inte är ok. Den som kastade det ska uteslutas. Ännu ett exempel på hur korkat man kan resonera om man saknar grundläggande logisk förmåga. Bryter man mot andras regler kan man inte klaga om andra bryter mot ens egna regler.

***

Prodell gick ut efter 60 minuter. Var det sista gången vi såg honom på Borås Arena? Han var Ingessons man och Ingesson tackar för sig. Jag kan inte se att Elfsborg har plats för en anfallare som Prodell nästa år, om de har någon som helst ambition att vara ett topplag.

***

Var detta Johan Larssons sista match på Borås Arena? Antagligen. Han var bäst på plan tillsammans med Djurgårdens målvakt och Rohdén. Larsson låg bakom det mesta.

***

Troligen får vi inte se Sebastian Holmén mer i år heller. Han rullades ut med en rejäl klocka under höger öga. Elfsborg inledde säsongen med en tunn trupp som var tunnast i de båda straffområdena. Nu betalar de priset. Missar de Europa kan det priset visa sig väldigt högt.

***

Jag inser att jag säger det uppenbara hela tiden nu. Jag försöker undvika det, men vad ska man säga? Idag spelade Elfsborg med hjärta, tempo och bra passningsspel. Men de saknade kunskap för att göra mål.

***

Just nu känns det bittert. Men det är inte över förrän det är över.

Annonser

11 svar to “Elfsborg–Djurgården 0–1”

 1. Luke Says:

  Kan det vara så att Djurgårdens Supportrar blev provocerade av polis och ordningsvakter och brandmän och … Det brukar ju låta så! 2011 satt jag nära Djurgårdsklacken på Borås Arena och de bidrog nästan enbart med hatramsor, bl.a. häcklades linjemannen konstant, klacken påhejades av sina egna publikvärdar, något som jag uppmärksammade ansvariga hos Djurgården efteråt, givetvis utan någon respons!

  Har också varit på Stockholm Stadion x antal gånger och då slagits av att även ”den vanliga” publiken utanför klacken skriker saker som inte hör hemma någonstans, många har dessutom med barn och då är det väl heller ingen högoddsare att dessa ungar senare hamnar i klacken och fortsätter på samma spår!

  Säkerhetsansvarige Mats Jonsson och Järnkaminernas Blomberg har en fantastisk förmåga att skylla på alla andra….

  • Olle Svalander Says:

   Jag vet inte. Det finns en grupp fans till Djurgården som är rent destruktiva och som svensk fotboll kan klara sig utan. De som eldade igår, de som åkte till Helsingborg för att vandalisera och slåss, de som förstörde träningsmatchen mot Union, de som kastar päron och uppträder hotfullt mot sin egen tränare etc. De jobbar säkert stenhårt, men de lyckas inte bli kvitt problemen.

 2. Lennart L Says:

  att sitta på Borås Arena och höra den skränande DIF-högen sjunga ”vi är stockholmare, vi gör som vi vill”, tja vad ska man säga?? besvikelse!!
  att se ett Sthlm-sv..n slänga in en vad brandmännen trodde vara en nytänd rökgranat, en av dem böjer sig ner för att slänga undan den, då visar sig det vara ett knallskott som smäller av i ansiktet på honom, så jä…a besviken. talade med en annan brandman efter matchen som sa att han klarade syenen och ansiktet från skador men hörseln var nog problem med.
  att se DIF-spelarna springa fram i samlad trupp till deras s.k. fans och applådera och tacka dem, vilken besvikelse…….

 3. Andreas Says:

  Har mailet säkerhets ansvarige på Elfsborg och begärt pengar tillbaka. Nu måste vi alla stå upp tillsammans mot packet! Älskar din blogg och älskar Elfsborg men när man går på matcherna ska man inte behöva lämna barnen hemma. Man ska inte heller behöva sitta och vara rädd.

 4. Andreas Says:

  Då är min följdfråga hur resonerar ett lag vars supportrar skrämmer vuxna,skadar räddningspersonal och gör så att barnen gråter? Är så förbaskad för att dom förstörde hela min å andras kväll. När vi åkte förbi arenan efter matchen såg man hur ännu mera bengaler brändes av.hur fanken kan vakterna missa allt detta vid visitering?

  • Olle Svalander Says:

   Bra frågor. Jag har svårt att svara. Men jag tycker du ska kontakta BT nu, via telefon till sporten, och berätta om din upplevelse. Detta är ett problem som måste lösas.

 5. Andreas Says:

  Ps gick innan matchen var slut av ovannämnda anledningar. Tackade Djurgården sina fans efter matchen?

 6. Andreas Says:

  Var som vanligt på matchen,hade bjudit med morsans 70åriga dotter, min dotter philippa på 9år fick vara hemma,det ångrar jag inte. Satt på sidan precis vid djurgårdsklacken. Är fortfarande i chock,aldrig upplevt hatet så nära. Dom tog totalt fokus från matchen och många valde att gå därifrån av rädsla,barn grät.. Säger bara fy fan vilka fega svin! Tycker vakterna var alldeles för få och jag och folk i min närhet kände oss absolut inte trygga. Speciellt inför andra halvlek.en planstormning från min syn låg i luften. Kommer begära mina pengar tillbaka från matchen och kommer att ta mig en rejäl funderare på om jag nånsin kommer gå på arenan igen. Så illa var denna match! Nu måste klubbarna gå in å bryta,polisen ta fighten uppe på läktarna. Mitt minne av matchen? Gråtande barn,knallskott,hatiskt stämning och rädsla. Matchen?i te en aning,kunde inte fokusera på den,varken jag eller morsans gubbe. Mitt ibland oss satt flertal civila poliser som filma och bytte platser och det gick helt enkelt inte fokusera på matchen.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: