Silly season

Den löjliga säsongen drog igång tidigt i år. Förra året gjorde Elfsborg ingenting utom att låna Prodell.

I år har det redan ryktats om Tobias Hysén. Det hade väl varit något? Att höra Andreasson säga ”Tobbe är klar!” ?

Nja, jag vet inte om jag hade orkat se honom spela i Elfsborg, göra mål mot Blåvitt och inte jubla. Eller mot Djurgården och Häcken heller, för den delen. Men kan Elfsborgs intresse tvinga upp priset för IFK så är väl det bra nog.

Jag har redan sagt vad jag anser behövs i truppen men jag kan ta det igen:
1. En manager. Haglund verkar redan klar på det där nya Elfsborgsviset att alla vet men ingen säger något utåt. Jag antar att han måste på plats för att truppen ska kunna byggas färdigt.
2. Mittback. Haglund kanske tar med sig någon från Norge?
3. Ytterback. Minst en. Gärna två var av en som gör mycket mål och assist, eftersom Larsson verkar vara klar för nån form av proffsklubb fast ingen säger något. Lycka till med den scoutingen…
4. Forward. En som gör mål, alltså.

Fortsätt för allt i världen satsningen på egna unga spelare. Men något nyförvärv och/eller hemvändare behövs för att höja intresset, skapa sug och för att sälja biljetter.

Nu viskas det om Samuel Holmén och andra. Jag undrar om han får plats bredvid Svensson, Hauger, Rohdén och Claesson. Det vore sannerligen ett mittfält som få allsvenska lag skulle orka kämpa ner. Lägg till Simon Lundevall och ryktet om Ishizaki som blåstes upp idag så har Elfsborg ett synnerligen köttigt mittfält. Men är det verkligen det klubben vill ha?

Nej, jag kan faktiskt tycka att det vore lite spännande om Anders Svensson drog till ett varmare land en säsong, för att tjäna en slant och få lite distans och Ishizaki stannar nog i USA. I det läget vore Samuel Holmén ett lysande tillskott till truppen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: