Keep the faith

Har du en e-handel eller postorderfirma och vill göra en god sak för världen? Läs i så fall detta.

Jag knackade på hemma hos familjen Guligan i fredags. Anders och Emelie är ordförande och sekreterare och väntar dessutom smått. Det blir i så fall tredje generationen guligan. Emelies pappa var och är en av de som for land och rike runt på 90-talet för att följa Elfsborg i den dödsskuggans dal som kallades division ett södra.

Nå väl. Jag var där för att köpa loss min Ingesson-tröja. Den distributionen gick enkelt. Likaså betalningen. En hundralapp, en tröja. Överskottet till cancerfonden.

Fullt så enkelt är det inte annars. Intresset för Ingesson-tröjorna har varit enormt. På parkeringsplatsen stod en bil full av färska tröjor, på golvet i huset låg ordersedlar och adresslappar utspridda. För någon måste frankera alla brev. I distanshandelstaden Borås är detta inte obekant. Men Guliganerna är en ideell förening och pengarna är inte tänkta att gå till ett logistikföretag utan till cancerfonden. Och Guliganernas webbshop brakade samman när intresset för Ingessontröjorna sköt i höjden. Taket för hur mycket pengar får ta emot enligt avtalet med den firma som sköter betalningshanteringen på nätet låg på 100 000:- och det slog man i så det sjöng om det. De kan inte längre ta betalt på ett smidigt vis.

Nu har de tvingats sätta stopp. Fler personer vill ha t-shirts. Folk hör av sig från när och fjärran. Men de orkar inte längre ägna all fritid åt att frankera, ta betalt, köra tröjor från Gällstad och skriva adresslappar. De har samlat in över 200 000:- till cancerfonden.

Jag tackade för mig och för tröjan och för det fina jobb de lägger ner för en god sak. Jag sa inget men jag hade velat säga att de måste fortsätta med tröjorna. Men en gravid kvinna ska inte behöva krypa runt på golvet sent på fredagkvällen för att samla ordersedlar. Det fattar jag. så jag höll truten.

Men nu slog det mig. Borås vimlar av postorderföretag. Som har betalningslösningar och e-handelsplatser och för vilka några tusen tröjor är en smal sak. Så, om du sitter på ett sådant företag och känner att du vill göra något för cancerfonden och Klas Ingesson så skulle du kunna slå en signal till Anders Hultin på Guliganerna. Kanske kan du lägga till en produkt i din webb-shop som inte ger dig några pengar, men kanske en skön känsla inombords?

Jag vet inte, det vara bara en tanke.

Annonser

Ett svar to “Keep the faith”

  1. Johan Lindqvist Says:

    Jo, det finns till och med ett till Elfsborg närstående postorderföretag 🙂

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: