AIK är inte bittra men Rosenberg är besviken

AIK har värvat Mo Bangura. Björn Wesström i AIK säger att de inte kan vara bittra.

Ja. Det är ju storsint av honom. Verkligen. Det var ju så att AIK plockade Bangura från Värnamo. Sen fixade Bangura massor av mål åt AIK var på de sålde honom för typ 22 miljoner till Celtic och sedan lånade AIK honom igen. Sen ville Celitic låna ut honom en gång till men då var AIK inte beredda att betala, så Bangura lät sig lånas ut till Elfsborg där han inledde med att på presskonferensen se olycklig ut och prata om hur mycket han älskade AIK. Det fick AIKs fans att mordhota Bangura och förnedra honom och kalla honom för hora, och bete sig som rena rama AIK-fansen både på nätet och i Borås på premiären. Bangura gjorde en bedrövlig säsong i Elfsborg. Han trampade på bollen och kom fel i det mesta. Sen gick han tillbaka till Celtic där han fortsatte att vara dålig och sen skickades han vidare – AIK köpte inte tillbaka honom – och nu när han är gratis tar AIK in honom igen.

Trots detta väljer Björn Wesström att inte vara bitter. Det är ju en rent gudomligt nådefull inställning. Tänk att kunna bjuda på denna generositet mot en anställd. Årets arbetsgivarpris kan delas ut.

***

Och Markus Rosenberg talar ut i Kvällsposten. Han är inte heller bitter. Han är bara besviken för att han inte får ett nytt kontrakt med högre lön från Malmö. Han tycker att de borde gett honom ett nytt kontrakt på samma tid men med högre lön efter allt han gjort för klubben. Den hänsynsfulle reportern frågar inte hur mycket mer Rosenberg ansåg att ha skulle ha. Det hade varit intressant att veta.
Enligt sportbladet fick Rosenberg 8 mille i sign on bonus och 100 000 i månadslön. Enligt fotbollskanalen är det 7 mille + 50 000. Det är lägre skatt på sign on-bonusen. Om jag förstår Skatteverket rätt är den 15%. Rosenberg tjänar alltså, om man slår ut det 7000 000/3/12 = 194 000 per månad med 15% skatt. Plus 50- eller 100 000:- i lön beroende på vem som har rätt. Sen har spelarna bonus för Champions League och SM-guld vilka ger honom nån dryg miljon till.

Men Rosenberg säger att han inte väljer att ta någon strid om sin lön. Han spelar ju i Malmö FF enbart för att han älskar klubben. Han är bara besviken på att han inte får mera betalt. Det måste man ju förstå. Det är tufft i dagens Sverige.

Men om han får svårt att få ihop hushållskassan så kan jag tipsa honom om bra och billiga grönsaksaffärer i Malmö.
Det går att leva billigt, Markus. Det går.

Annonser

%d bloggare gillar detta: