Good bye Beckmann

Mikkel Beckmann lämnar Elfsborg. Enligt BT köps han ut från sitt kontrakt. Han köptes in 2013 när Bangura visat sig vara oduglig som målskytt. (Och som framspelare. Och som djupledslöpare. Och bollmottagare.) Då satsade Lennartsson på Beckmann för att nå ett europeiskt gruppspel. Han var den siste av Lennartssons mer eller mindre märkliga köp (Bangura, Söderberg, Jörgensen, Hauger) och han gjorde ett otroligt viktigt mål när han sköt Elfsborg till Europa League.

För övrigt hade han en tung tid. Han råkade ut för en skada direkt under årets säsong och kom snett på det. Han förvisades till en kant och offensivt var han ofta omständlig och defensivt var han ibland en stor risk. Men han hade en ruskigt bra frisparksfot och han var fem centimeter från att sätta en frispark och skicka Elfsborg till ännu ett EL-gruppspel.

Den sista tiden i Elfsborg gick rykten om att han uppträdde som om han tyckte att han var för bra för laget. Kanske kände han att han inte ingick i tränarnas planer.

Beckmann var en friskus. Han sköt Elfsborg till Europa. Han har skrivit in sig i Elfsborgs historia.

Samtidigt har ungdomarna Viktor Nilsson och Arjan Mostafa fått A-lagskontrakt. Rykten placerar Jesper Manns, en 19-årig back från Jönköping Södra, i klubben. Det visar att Elfsborg fortsätter satsningen på egna spelare framför dyra nyförvärv.

Annonser

2 svar to “Good bye Beckmann”

  1. Lennart L Says:

    du har rätt i att han ej skulle spelat ytter, hans spelstil passar mycket bättre centralt, lite synd att han inte fick en riktig chans….

  2. Grodan Boll Says:

    Frisyren Olle. Du glömmer frisyren. För denna blir Beckman evigt ihågkommen. Ingen i IFE är i närheten.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: