Kliv

Just nu är det inte mycket som händer kring Elfsborg. Då skulle det vara på sin plats att summera året och se lite längre. Dra upp de långa trådarna och leta efter de långtgående tendenserna. Sånt som ofta drunknar i resultat och skador och tjat om bengaler.

Men jag orkar inte. Jag är också trött. Orkar knappt kliva ur sängen.

”Kliv” Är det årets ord, förresten? ”Ta kliv”. Fan vad det ska tas kliv så snart en fotbollsspelare eller ledare yttrar sig. Spelare ska ta kliv. Lag ska ta kliv. Grupper ska ta flera kliv. Unga spelare ska ta kliv. Sjumilakliv? Nej. Stora kliv? Nej. Kliv framåt? Nej. Bara kliv.

Kliven ska tas. Oklart vart. Man misstänker mot något bättre. Eller ur sängen?
– Vi måste som lag ta kliv varje dag, säger Janne Mian. Annars kommer vi inte upp ur sängen.
Den har man inte läst.
Klivandet fortsätter säkert 2015. Kliv, kliv, kliv.

***

Jag noterar att fler och fler spelare blir proffs i Kina. Okej, det var lustigt när Pelle Blohm gjorde det på den gamla goda tiden när shortsen var korta och hockeyfrillorna långa. Men att spelare på toppen av sin karriär ska dra till Kina känns förnedrande. Och hur ska det kännas för Malmö-fansen att se sina hjältar lämna som Bosmanfall till lag i Kina? Jag hoppas verkligen inte någon spelare går från Elfsborg till Kina. Det är illa nog med Ryssland. Att spela där, i arktisk kyla för smutsiga pengar … Nej, hu. Att spelare går till Danmark, Norge Österrike, Cypern eller USA är inte heller roligt. Jag kan förstå om de gör de för att någon gång få flytta utomlands och jobba. Som ett äventyr. Men för pengarna? Som ett ”proffsäventyr”? För att ”ta nästa steg”. Nej, det är inte snyggt. Och så Kina på det. Spiken i kistan.

***

För övrigt anser jag att Samuel Holmén kan komma hem nu.

Annonser

%d bloggare gillar detta: