4-5-1 ?

Nu blev jag lite så där bekymrad igen. Det är den gamla mittfältsförbannelsen som spökar igen.

Här spelar Rohdén fint i landslaget som centrerad mittfältare i ett 4-3-3. Men i Elfsborg ska de spela 4-5-1 om jag förstod Haglund rätt i BT. Som de gjorde förr. Och det är väl inga problem om alla bara springer men vad ska hända med Rohdén och Claesson och Svensson och Hauger? Hur ska de få plats? Och vem av alla anfallare ska ta den otacksamma platsen längst fram i en 4-5-1-uppställning där allt handlar om att stående brottning med ryggen mot mål och där INGEN varit målfarlig i Elfsborg förutom 2010 då Denni Avdic fick en lidnersk knäpp och gjorde mål på allt?

Viktor Götesson är enligt min chef som skriver för Mjällbys sida en snabb och lång forward. Kanske inget för årets säsong men absolut för framtiden. Viktor Prodell prenumererade på en plats förra året men frågan är om Haglund ser det Ingesson såg.

Ibland tänker jag, och nu vill jag inte att du ska söka upp mig med maskingevär och hämnas för att jag förolämpar den högste, men ibland tänker jag, liksom på prov, att det vore roligt om det kom en spelare som petade Anders Svensson. Inte att en tränare ska göra det men en yngre spelare. En som tog platsen bredvid Hauger och helt enkelt gjorde så att Svensson fick sitta på bänken. Till exempel Rohdén. Eller Viktor Claesson. För att de gjorde ett effektivare jobb. Det skulle liksom göra det roligare att spekulera i kommande startelvor.

Annonser

%d bloggare gillar detta: