Nya nya gamla?

IFK Göteborg är avundsjuka på en arena igen. Först var de griniga när Borås byggde en arena. Så byggde de en ny. Nu är de avundsjuka på att Häcken får sälja sitt namn till ett företag. De tycker att det ska vara rättvist.
– Om de får sälja sin själ ska väl vi också få göra det! säger en person i klubbledningen som jag felciterar medvetet.

Men vad ska den heta? Vem vill köpa?

Mitt första förslag är att den kallas för Stureplan efter Sture Allén som fick rundligt betalt för att döpa den nya arenan till samma namn som den redan hade. Han skulle kunna betala tillbaka dem och få sitt namn på arenan. Eller i alla fall vägen dit. Den skulle kunna heta Stureallén. Visst växer det träd vid sidan av den?

Mitt andra förslag är att den säljs till Arla och får heta Lättmjölk arena. Det skulle passa den blåvita randiga dräkten.

Fast vad säger Gais och Öis? Fotbollsalliansen? Kanske ska den heta Allians arena? Det har funkat för tyska lag. Och Sverige har ju en egen variant på ordet. Annie Lööf är ju dessutom självutnämnd fotbollsexpert. Fast Björklund är Elfsborgare.

Och vad säger damlandslaget som har Nya Gamla Ullevi som hemmaplan? Vill de spela på en arena som IFK Göteborg har sålt namnet på?

Så. Några förslag på var nästa El Västico ska spelas? ”Piskekörka?” För att där får IFK pisk? Fast vem skulle vilja betala för ett sådant namn?

Min dröm är att någon av Borås rikaste ska köpa namnet och kalla Nya Gamla Ullevi för ”Nya Borås Arena.” Eller för ”Borås Arena B.” Eller varför inte bara ”Bortaplan.” ? Det vore ett företagsnamn jag skulle gilla.

Annonser

Ett svar to “Nya nya gamla?”

  1. Lennart Odhström Says:

    Varför inte döpa den till Elfsborgs Fästning?

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: